söndag 7 juni 2009

Din kreativitet-Din guldgruva

Utveckla din kreativtitet
Kreativitet och Livslust

Välkommen in i en ny värld. Välkommen att ta del av och att till fullo utnyttja din rätt. Rätten att vara kreativ. Under bloggens gång kommer du att upptäcka den här världen av fantastiska ideer, kreativa problemlösningar och den enorma inre tillfredsställelse det ger att handla på dina ideer. Den här bloggen har potentialen att ge dej allt detta samt mer därtill i form av uppnåendet av drömmar, fokus och riktning livet, större livslust glädje och känslan av att det är du som styr skutan.

Du kan se det här som en kurs. Det finns några saker du kommer att behöva under kursens gång. Dels är det ett skrivblock eller ett noteringshäfte, där du gör dina övningar och skriver ner dina egna kommentarer ideer känslor framgångar eller listor av olika slag. Dels behöver du en bra penna som känns skön att hålla i och som inte ger dej för mycket motstånd. Det finns bra gratispennor, använd dem om det känns bra för dej. Ett annat alternativ är att köpa en påfyllbar penna. Det finns bra pennor från trettio kronor och uppåt, och du kan köpa refillpatroner för en tia styck och uppåt.
Det här skrivblocket kommer att vara dina huvudsakliga arbetsverktyg. Personligen gillar jag att köpa skrivblock med antingen vackra eller barnsliga motiv på utsidan. Bilder talar till oss, och ett skrivblock med t.ex. ett barnmotiv kan tjäna som en påminnelse att inte ta saker och ting alltför allvarligt, utan att våga släppa in leken i det vi håller på med.

Innehållet i bloggen är givetvis viktig. Texten talar till dej, övningarna är noggrannt utformade för att du ska komma igång och gå åt det håll du väljer. Men det finns en sak som är ännu viktigare och det är ditt eget engagemang. Ingen kurs bok blogg eller föreläsning, oavsett hur den är utformad kan mäta sej med det värde du själv skapar genom att engagera dej. Den här bloggen ger dej verktygen.

Gör övningarna, och var trogen mot dej själv och dina ideer och dina önskningar. Ett bra sätt är att avsätta en viss tid i veckan. Hitta sedan på egna övningar om du vill. Bloggen är inte ytterligare en auktoritet som talar om vad du ska göra eller vilken väg du ska gå. Övningarna och texterna ger dej en liten knuff i rätt riktning, sedan är det upp till dej vilka gränser du sätter för din egen kreativitet. Ingen kommer som sagt heller inte att bedöma ditt arbete eller dina insatser. Det är du kapabel att göra på egen hand. Du kommer själv att se att du utvecklas, och åt vilket håll.